Ansættelseskontrakt

Ansættelseskontrakt

Mange tror, at ansættelsesret kun er noget, der er nødvendigt at være opmærksom på, når en konflikt opstår. Det er ikke rigtigt! Alle forhold i en ansættelseskontrakt omfattes nemlig af lovgivning vedrørende ansættelse og personaleforhold, herunder hvornår og hvor længe dine medarbejdere f.eks. må holde ferie, hvornår dit opsigelsesvarsel er lovligt/ulovligt, og om lønnen er tidssvarende. Ansættelseskontrakter bør som udgangspunkt gennemgås, når der sker ændringer i lovgivningen.

Er du arbejdstager? Læs mere om Ansættelse & Arbejde her

Ansættelsesret er et meget omfattende juridisk område, der er konstant under udvikling. Derfor kan det være svært at holde styr på den gældende lovgivning omkring ansættelse, arbejdsforhold og hvad der skal stå i en ansættelseskontrakt. Som arbejdsgiver skal du løbende være opmærksom på de gældende regler på det ansættelsesretlige område – og om nødvendigt få justeret dine medarbejderes ansættelseskontrakter, så de er i overensstemmelse med reglerne. Hvis ikke, kan det nemlig koste arbejdsgiveren dyrt. 

Har du behov for at opsige en medarbejder, er det vigtigt, at du ligeledes sørger for, at medarbejderens opsigelsesvarsel er lovligt.

Læs mere om opsigelse af funktionærer eller om opsigelse af en medarbejder på vores hjemmeside.

Hos Ret&Råd kan du få juridisk rådgivning om alle ansættelsesretlige forhold herunder:

  • Udarbejdelse af ansættelseskontrakt og -bevis
  • Opsigelsesvarsel og bortvisning
  • Offentlig arbejdsret og tjenestemandsret
  • Ansættelsesretlige tvister
  • Kunde- og konkurrenceklausuler
  • Personalepolitikker- og håndbøger
  • Udstationering
  • Kollektiv arbejdsret
  • Funktionærloven 

Vi tilrettelægger vores rådgivning efter dine ansættelsesretlige behov.  Så hvad enten du ønsker ad hoc rådgivning i forbindelse med udarbejdelse eller opdatering af en ansættelseskontrakt eller opsigelsesvarsel, eller du ønsker at indgå i et løbende samarbejde med en af vores advokater på det ansættelsesretlige område, så dine virksomheds personaleforhold herunder ansættelseskontrakterne følger gældende regler, er en Ret&Råd advokat med speciale i ansættelsesret det oplagte valg.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Udfyld formularen, så vil en af vores advokater kontakte dig inden for 2 hverdage.

Navn
*
E-mail
*
Telefon
Postnummer
*
Beskrivelse