Så er lov om fremtidsfuldmagter endelig vedtaget!

Det betyder at du fremover, når loven træder i kraft, har mulighed for at oprette en fuldmagt for notaren, hvor du kan bestemme hvem der skal råde på dine vegne, hvis du på et tidspunkt ikke er i stand til det selv.

Vil din fuldmagt kunne bruges

Loven betyder sandsynligvis også, at hvis du tidligere har oprettet en generalfuldmagt, der først skal gælde fra et bestemt tidspunkt i fremtiden, vil den formentlig ikke blive anerkendt, hvorfor fuldmagter af denne karakter bør underskrives for notaren.

Hvis du er i tvivl om virkningen af din fuldmagt, bør du spørge en advokat til råds.

Husk at fuldmagten skal laves før det er for sent

Da vi aldrig ved, hvad dagen i morgen bringer, er det vores opfattelse, at alle der har et ønske om at oprette en fuldmagt, bør gøre dette snarest muligt.

Oprettelse af en fremtidsfuldmagt, er den eneste måde, hvorpå du kan vælge, at dem du stoler på også er dem der kommer til at råde for dig. Brug din selvbestemmelse, mens du kan!

Kontakt altid din advokat, så du er sikker på, at indholdet i fuldmagten stemmer overens med dine ønsker.

Har du ingen pårørende?

Hvis den der ønsker at oprette en fuldmagt ikke har nogen pårørende at indsætte i fuldmagten, kan man indsætte en advokat som fuldmægtig.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Ret&Råd Djursland og få en gratis og uforpligtende snak med en af vores advokater.