Husk dit advokatforbehold når du skal købe bolig – Det kan få stor betydning.

Har man taget et såkaldt ”advokatforbehold”, betyder det, at din advokat skal godkende handlen.

Din advokat har således mulighed for at stille yderligere betingelser for gennemførelsen af handelen, hvis din advokat bliver opmærksom på forhold, som skal afklares nærmere.

Når man køber bolig, er der rigtig mange ting, som man skal have styr på.

Når man underskriver købsaftalen, accepterer man at købe ejendommen på de vilkår, som fremgår af købsaftalen.

Man har således ikke mulighed for efterfølgende at stille yderligere betingelser i forbindelse med købet.

Har man taget et såkaldt ”advokatforbehold”, betyder det dog, at din advokat skal godkende handlen.

Din advokat har således mulighed for at stille yderligere betingelser for gennemførelsen af handelen, hvis din advokat bliver opmærksom på forhold, som skal afklares nærmere.

Eksempel

Selvom man har fået grønt lys fra sit pengeinstitut til at gå ud og købe en bolig, så er det vigtigt at sikre sig, at kreditforeningen også vil yde sædvanlig belåning af ejendommen – ellers risikerer man, at få en meget højere husleje, end man havde forudset.

Hvis advokaten bliver opmærksom på, at dette forhold ikke er afklaret, vil advokaten kunne stille en ny betingelse for handelen om, at der skal kunne opnås belåning hos kreditforening på 80%.

Hvis man køber et hus og har en drøm om f.eks. at skulle opføre en altan, lave en tilbygning eller lignende, er det også meget vigtigt at undersøge, om der er en lokalplan for området, og/eller om der er tinglyst nogle servitutter på ejendommen, som indeholder begrænsninger for, hvad der må foretages ved ejendommen.

Her vil advokaten kunne betinge handelen af at modtage de relevante dokumenter og herefter orientere Jer om, hvilke konsekvenser/betydning de vil have for Jer.
Hvis man har sikret sig, at det fremgår af købsaftalen, at den er betinget af købers advokats godkendelse i sin helhed, kan man underskrive købsaftalen uden at have gennemgået den med sin advokat inden underskriften.

Man skal blot meddele ejendomsmægleren, hvilken advokat man ønsker at benytte, og så plejer ejendomsmægleren at sørge for, at papirerne bliver sendt til advokaten med en frist for godkendelse.

Din lokale Ret&Råd advokat er altid klar til at hjælpe dig i forbindelse med din bolighandel, hvor du får rettidig rådgivning.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.