Lever du op til betingelserne for gældssanering?

Tom pung

Har din gæld nået et uoverkommeligt niveau, kan gældssanering måske være løsningen for dig. Der er dog en række betingelser, der først skal være opfyldt.

Betingelser for gældssanering

Mens nogle kommer af med deres gæld gennem en akkordordning eller en betalingsaftale med kreditorerne, får andre oparbejdet så stor en gæld, at gældssanering er den eneste mulighed for at få økonomien på ret køl igen.

Vil du søge om gældssanering – som betyder at få slettet eller nedsat sin gæld – skal du leve op til de fastsatte betingelser for gældssanering:

  1. Først og fremmest er det kun personer og ikke foreninger eller selskaber, der kan søge. 
  2. Derudover er den vigtigste betingelse, at du ikke har mulighed for at betale din gæld inden for en rimelig årrække, og at en sanering vil betyde, at din økonomi bliver varigt forbedret.
  3. Sidst, men ikke mindst, skal omstændighederne omkring din gæld også tale for en gældssanering. Det kan blandt andet handle om, hvor længe du har haft gælden, omstændighederne ved gældens stiftelse, og hvordan du hidtil har afviklet på den.

Det kan dog være en kompliceret sag at søge om gældssanering, ligesom det er en god ide at have en advokat ved din side, når du bliver indkaldt i skifteretten, der skal tage stilling til din ansøgning.

Kontakt advokat Jacob Outzen, Ret&Råd København, hvis du ønsker hjælp og rådgivning til en eventuel gældssanering.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.