Emner:
Køb af andelsbolig

Krav om 5 pct. egen finansiering gælder ikke ved køb af andelsbolig

Siden den 1. november 2015 har køber selv skulle fremskaffe 5 pct. af købesummen ved køb af ejerbolig for at få restfinansieringen i bankerne.

Selvfinansieringskravet

Selvfinansieringskravet er kommet som en stor overraskelse for mange købere, og det er en af hovedårsagerne til, at der først på året skete en mindre opbremsning i salg af ejerboliger.

Køberne bliver af bankerne sendt hjem for at spare mere op – låne pengene af venner/familie – eller finde en billigere bolig.

Årsagen til selvfinansieringskravet er, at der trådte en række ændringer i kraft for bankerne jf. bekendtgørelse om god skik for finansiel virksomhed.

Andelsboliglån ikke omfattet af krav om selvfinansiering på 5 pct.

Overvejer du at købe en ny bolig, bør du derfor være opmærksom på, at der ved køb af andelsbolig, ikke fra bankens side stilles samme krav om, at du selv skal finansiere 5 pct. af købesummen.

Til gengæld er markedet for andelsboliger i de større byer brandvarmt. Hvorfor det som køber er nødvendigt at slå til med det samme. Mæglerne har næsten ingen andelsboliger til salg, da salget i øjeblikket i vid udstrækning sker via foreningernes egne ventelister – eller ved opslag på facebook og DBA.