Kæledyr bruges som våben i skilsmisser

Kæledyr bruges som våben i skilsmisser

I skilsmisser, som ender i slagsmål om børnene, risikerer familiens kæledyr at blive brugt i kampen. Forældrene spekulerer i, at børnene tit vil vælge at bo samme sted som kæledyret.

Skrevet af advokat Anne Broksø, Ret&Råd København

Artiklen er revideret 22. april 2020.

Når en skilsmisse ender i et slagsmål om, hos hvilken af forældrene børnene skal bo, sker det til tider, at familiens kæledyr bliver hevet ind i slagsmålet og brugt som våben i kampen børnenes gunst. Mange forældre ved nemlig godt, at børnene vil hælde til at bo der, hvor deres kæledyr også bor

Halvstore børn bliver som regel spurgt om, hvor de helst vil bo, og der er det nærliggende for barnet at svare, at de gerne vil bo der, hvor hunden er, og når konfliktniveauet i forvejen er højt, så kan kæledyret komme i spil.
Når folk bliver desperate, så er de tilbøjelige til at gøre ting, de ellers ikke ville normalt

Tit er det ganske velfungerende forældre som tyer til den slags midler, men dette skal ses i lyset af, at forældrene tit er desperate i den situation.

Man tænker jo, at det er stygt at bruge det middel, men når folk bliver desperate, så er de tilbøjelige til at gøre ting, de ellers ikke ville normalt.

Dermed bliver vovsen altså en måde at få børnene til at vælge side. I forvejen er det ubehageligt for børn at skulle vælge mellem sine forældre, og så kan det være en lidt mere skånsom måde at gøre det på.

Det kan jo være lidt nemmere for barnet at sige ' jeg vil bo der, hvor Fido er', derved slipper barnet jo for ubehaget ved at skulle fravælge en forælder.

Har du spørgsmål til ovenstående eller juridiske spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte din lokale Ret&Råd-advokat.