Hvordan opretter jeg et testamente?

Oprettelse af testamente

Løbende kører arveretsdokumentarer over skærmen. Programmerne viser med al tydelighed, hvad der kan ske, hvis ikke du har fået oprettet et testamente i tide og dermed ikke har fået fortalt dine arvingerne klart og tydeligt, hvad der skal ske med arven efter dig. Årligt oprettes i Danmark alene omkring 30.000 testamenter. Har du fået oprettet et testamente og sikret dine pårørende?

Man opretter et testamente på to måder:

  1. som et såkaldt notartestamente
  2. eller som et vidnetestamente.

Et notartestamente underskrives for notaren og registreres på dit cpr. nr. Et vidnetestamente underskrives af to uvildige vidner.

Har du mulighed for det, bør du oprette dit testamente som et notartestamente, da registreringen på dit cpr. nr. er din sikkerhed for, at testamentet altid kommer frem.

Notaren er beliggende i den lokale skifteret. På www.domstol.dk kan du se åbningstider og telefonnummer for tidsbestilling. Foruden to eksemplarer af testamentet skal du til mødet hos notaren medbringe kørekort eller pas til forevisning.

Hvad koster det at oprette et testamente?

Det koster 300 kr. at få testamentet registreret hos notaren.

Hvis du skal have en advokat til at hjælpe dig med at udfærdige testamentet, vil bistand omfattende et indledende møde til drøftelse af ønsker, herunder drøftelse af forhold vedr. pensioner og forsikringer, udfærdigelse af udkast til testamente samt klargøring af det færdige testamente til underskrift for notaren typisk koste ca. 5.000 kr.

Læs mere

Du kan læse mere om testamente på vores hjemmeside, eller downloade vores brochure om arv.
Kontakt din nærmeste Ret&Råd advokat for spørgsmål, eller skriv direkte på denne artikel.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.