Arv&gave

Hvor stor må konfirmationsgaven være? – Kend reglerne for afgiftsfri gaver

Tiden med konfirmationer nærmer sig, og landets konfirmander glæder sig ved tanken om selve konfirmationen og fejringen med venner og familie. Ingen anden festlig begivenhed i livet udløser så store gaver som konfirmationen, men er du bekendt med reglerne for afgiftsfri gaver?

Ifølge reglerne for gaver i 2014, gælder det, at den nærmeste familie (børn, børnebørn, olde- og tipoldebørn, stedbørn, deres børn- og børnebørn, forældre, samlevende og plejebørn) må modtage gaver svarende til 59.800 kr., uden at gavemodtageren skal betale gaveafgift. Overskrider gaven 59.800 kr., er gavemodtageren påtvunget at skulle betale min. 15 % af gavens beløb derover i gaveafgift.

Beløbet på 59.800 kr. er det afgiftsfrie beløb fra hver person, hvilket betyder, at far kan give en gave på 59.800 kr. og mor kan give en gave på 59.800 kr. Man skal dog kunne dokumentere, at det er mor og far som yder gaven hver for sig.

Der gælder ingen beløbsgrænse eller afgift ved modtagelse af gaver fra din ægtefælle eller registrerede partner.

Skal du betale gaveafgift af dine gaver, skal du udfylde en anmeldelse hos told- og skatteforvaltningen. Skemaet for anmeldelse af gaveafgift finder du på Skat.dk.

Kontakt advokat Sajitha Sureshkanna, Ret&Råd Glostrup Ballerup Greve, såfremt du er i tvivl om bestemmelserne for afgiftsfri gaver.

Du kan læse flere artikler skrevet af Sajitha HER