Hvem arver, hvis jeg har glemt at lave testamente for min spanske feriebolig?

Hvem arver, hvis jeg har glemt at lave testamente for min spanske feriebolig?

De spanske regler er vidt forskellige fra de danske. I Danmark kender alle det at sidde i uskiftet bo, og man forventer at ægtefæller arver hinanden med mindst 50%. Sådan er det slet ikke i Spanien.

Skrevet af advokat Carme Pérez Cot, Ret&Råd Glostrup, Ballerup, Greve

Hvem arver i Spanien?

I Spanien arver børnene forældrene. Hvis der ikke er børn, arver afdødes bedsteforældre! Og først, hvis der hverken er børn eller bedsteforældre, arver ægtefællen. Det hedder arveklasser, og de spanske arveklasser er markant forskellige fra de danske.

Når du har lavet testamente

Hvis du har lavet et testamente bestemmer du over 1/3 af arven. Resten – 2/3 – kan du ikke bestemme over. Hvis der er børn, arver børnene 2/3.

Rådgiv dig hos en advokat

Hvis du ejer en feriebolig i Spanien, er det vigtigt at du allierer dig med en kompetent rådgiver, der kender til begge systemer, når der skal laves testamente.

Med mere end 30 års erfaring i spanske retsforhold, tilbyder Ret&Råd Glostrup Ballerup Greve kompetent rådgivning om arv og testamente. Kontakt dem allerede i dag. 

Hvis du har spørgsmål til artiklen eller behov for juridisk rådgivning i øvrigt, er du velkommen til at kontakte artiklens forfatter advokat Carme Pérez Cot, Ret&Råd Glostrup på mail: cpc@ret-raad.dk eller tlf.: +45 46 30 46 72. Du kan også rette henvendelse til din lokale Ret&Råd-advokat.

Artiklen blev oprindelige udgivet den 15. september 2016.