Hjælp til testamente?

Et testamente er individuelt og skal altid skræddersyes efter netop dine forhold og ønsker. For at være gyldigt skal testamentet desuden opfylde nogle krav, der er fastsat i arveloven. Det sikreste er derfor at oprette dit testamente med hjælp fra en advokat.

Kontakt advokat Per Andreasen for råd og vejledning til din konkrete situation på telefon 60 10 80 80.

Et testamente kan oprettes på 2 forskellige måder. Enten som et notartestamente eller som et vidnetestamente.

Notartestamentet underskrives hos notaren og registreres på dit cpr. nr., således at du er sikker på, at testamentet kommer frem, når du afgår ved døden.

Notartestamentet koster 300 kr. i retsafgift, der betales til Skifteretten i forbindelse med testamentets underskrift.

Vidnetestamentet underskrives for 2 uvildige vidner og opbevares af dig selv, f.eks. i en bankboks eller lignende.

Det er anbefalelsesværdigt så vidt muligt at oprette et notartestamente. Hermed sikres det, at testamentet registreres og kommer frem ved dødsfaldet, og derudover påser notaren, at testator er habil, så dette ikke bliver anfægtet efterfølgende. 

Er en advokat nødvendig for dig? 

Arveloven indeholder adskillige bestemmelser om dine børns tvangsarv, din ægtefælles mulighed for at sidde i uskiftet bo, hvordan du kan råde over friarv og meget mere. Alle disse bestemmelser gør det svært at overskue præcis, hvad der skal stå i testamentet, for at du opnår den arvefordeling, som du ønsker. Derfor er det en god idé at kontakte en advokat med ekspertise i testamenter, således at du er helt sikker på, at din arv lander der, hvor du har bestemt det.