Spam

Den nye markedsføringslov gør spam lovligt

Loven udvider mulighederne for elektroniske reklamer. Den nye lov giver også mulighed for, at produktreklamer kan placeres i fx Youtube-indslag, uden at oplyse hvem, der markedsfører produkterne.

Elektronisk markedsføring

Før i tiden måtte forretninger ikke sende e-mails med reklamer til forbrugere. Men virksomhederne har en kæmpe interesse i at kunne sende reklamer via e-mail, Facebook, Twitter og så videre. Det er billig markedsføring for virksomheden.

Med den nye markedsføringslov må virksomheder sende reklamer til forbrugerne via elektroniske medier. Det eneste virksomheden skal huske er, at den skal have indsamlet forbrugerens e-mail direkte fra forbrugeren selv, og virksomheden må kun reklamere for egne produkter. 

Frisøren må derfor sende reklamer til kunden om klipninger og shampoo; men ikke om, at man kan få flotte negle hos skønhedsklinikken ved siden af.

Forretninger, der sælger en meget bred vifte af varer, har dog nogle begrænsninger. Når en person køber et par bukser i Magasin, må de derfor kun sende reklamer om tøj til denne. De må ikke sende reklamer om legetøj og bøger.

Markedsføring på de sociale medier

YouTubere tjener penge på at reklamere for virksomheders produkter. Anbefaler en YouTuber en bestemt slags ansigtscreme, er der stor chance for at en 12-årig seer, ønsker sig cremen.

I den gamle lov skulle der være en aftale mellem en YouTuber og en virksomhed, før der var tale om reklame. Med den nye lov, skal der ikke være en aftale.

Hvis en virksomhed sender et produkt til en YouTuber og håber at vedkommende vil reklamere for produktet, får virksomheden og YouTuberen et ansvar for, at seerne ved at der er tale om en reklame.

Den nye markedsføringslov træder i kraft 1. juli 2017. Er du i tvivl om, hvordan den nye markedsføringslov kommer til at påvirke din virksomhed? Jeg har i denne artikel samlet tre gode grunde til at omfavne den nye lovgivning. Har du spørgsmål er du og din virksomhed ligeledes velkommen til at kontakte mig på bel@ret-raad.dk eller tlf. 43 43 43 61.