Deling af pensioner ved separation eller skilsmisse

Hvis man skal separeres eller skilles, er det væsentligt at få undersøgt, om man skal dele pensionerne med ægtefællen.

I 2007 blev der indført nye regler om deling af pensioner ved separation og skilsmisse.

Mange har desværre den opfattelse, at de nye regler medfører, at der nu ikke længere sker nogen deling af pensioner, mens der tidligere fandtes regler om, at alle pensioner skulle deles.

Dette er ikke tilfældet.

Individuel vurdering vedr. deling af pensioner

Faktisk er det sådan, at der findes ægtepar, som efter den tidligere lov ikke skulle dele noget, der nu skal dele nogle af deres pensioner, mens der findes ægtepar, som efter den tidligere lov skulle dele, der nu ikke skal dele noget.

Dette skyldes bl.a., at man nu foretager en meget mere individuel vurdering af pensionerne, mens man tidligere udelukkende så på, hvilken type af pensioner der var tale om.

Efter de nugældende regler vil det være sådan, at en ægtefælle typisk skal dele sine pensioner med den anden ægtefælle, hvis vedkommende har opsparet mere end normalt for en person i dennes erhverv.

Endvidere vil man også i et vist omfang skulle dele pensioner, hvis den anden ægtefælle af forskellige årsager er dårligt stillet pensionsmæssigt.

Endelig skal man dele sine pensioner, hvis man ved ægtepagt aftaler, at man skal dele disse. Men man skal dog være opmærksom på, at en sådan aftale ikke kan indgås for alle typer af pensioner.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.