De vigtigste punkter i ny boligbeskatning

De vigtigste punkter i ny boligbeskatning

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre indgik i går aftale om ny boligbeskatning. Her får du de vigtigste elementer i aftalen

Skrevet af Niels Søndergaard, Ret&Råd Hinnerup

Det betyder den nye boligbeskatning for dig

  • Den almindelige sats for ejendomsværdiskat sænkes fra 1,0 til 0,55 procent. Det såkaldte millionærknæk hæves fra tre millioner kroner til 7,5 millioner kroner. Det betyder, at ejendomme vurderet til 7,5 millioner kroner beskattes med 1,4 procent. Den progressive ejendomsværdiskattesats har hidtil været 3,0 procent for boliger over tre millioner kroner. De nuværende satser er dog forholdsvis irrelevante, da der har været skattestop siden 2001.
  • Aftalen indfører et såkaldt forsigtighedsprincip. Det betyder, at der fradrages 20 procent af vurderingen. Derfor er det boliger, der er mere end seks millioner kroner værd, der reelt set skal betale den højere sats.
  • Fra 2017 kan alle stigninger i boligskatten indefryses. Derudover bliver der en midlertidig indefrysningsordning for ejerboligers grundskyld i årene fra 2018 til 2020. Herefter kommer der en permanent indefrysningsordning, der omfatter samtlige nominelle stigninger i de samlede boligskatter for boligejere.
  • Selv om ejendomsvurderingen og grundskylden stiger, efterhånden som boligen bliver mere værd, vil den årlige regning i kroner og ører ikke vokse. Men man skal betale den del af regningen, der er indefrosset, når boligen sælges.

Kilder: Finansministeriet og Ritzau.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte din lokale Ret&Råd-advokat.

}