Frakendelse i erhvervsstraffesager af domfældtes ret til at være direktør eller bestyrelsesmedlem i erhvervsdrivende virksomheder i Danmark og i udlandet.

I de såkaldte “selskabstømmersager” blev flere af de strafferetligt dømte tiltalte også frakendt rette til at være direktør eller bestyrelsesmedlem i et erhvervsdrivende A/S eller ApS i en længere periode eller indtil videre.


Den 1/7 2013 vedtog Folketinget skærpede regler som led i en styrket indsats mod bekæmpelse af økonomisk kriminalitet i erhvervslivet.

Desuden har en række økonomiske sammenbrud i erhvervslivet med konkurs til følge ført til indførelse af regler om konkurskarentæne.

Fælles for disse regler om rettighedstab er, at formålet er at modvirke økonomisk kriminalitet i erhvervslivet i de tilfælde, hvor tidligere direktører/bestyrelsesmedlemmer har pådraget sig strafansvar for uredelige dispositioner, der samtidig dokumenterer deres uegnethed til i fremtiden at drive virksomheder.

De nye regler omfatter ikke blot A/S og ApS, men også K/S, både i Danmark og udlandet, når ledelsen ikke hæfter personligt og ubegrænset.

En virksomhed må fx ikke længere modtage kontantbeløb over 50.000 kr. for at modvirke hvidvask. Før 1/7 2013 var dette krav 100.000 kr.

Erhvervsstrafferetten er i dag en vidt forgrenet og kompliceret juridisk disciplin, hvorfor alle hvorfor alle virksomhedsledelser skal være på forkant med de regelsæt, som er relevante for netop din virksomhed.

Vil du som ledelse og virksomhed have oplyst din præcise retsstilling i forhold til gældende lovgiving, kan du kontakte den erfarne forsvarsadvokat og erhvervsrådgiver, advokat (H) Steen Petersen, på 21721782 og stp@ret-raad.dk .

Se Steens profil HER og hans artikler HER

 

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.