Skattemyndighederne vil sætte turbo på behandlingen af deres sager for boligejere, der ikke har betalt ejendomsskat de seneste to år. Det kan betyde flere tvangsauktioner i 2017, idet Skat har meddelt, at boligejerne nu skal til lommerne – ellers trues der med tvangsauktion.
Søren Christensen, underdirektør hos Skat, har meddelt, at de boligejere der ikke betaler deres restance i løbet af 2017 risikerer, at deres bolig ender på tvangsauktion.
Dette lyntjek kan medføre flere tvangsauktioner i 2017. Og dermed mulighed for at gøre et godt boligkøb på tvangsauktion.
Overvejer du at købe bolig på tvangsauktion, så er der her 5 gode råd:
- Tal med din bank om finansiering forinden tvangsauktionen.
- Besigtig ejendommen med byggesagkyndig eller håndværker.
- Undersøg hvor meget ”størstebeløbet” udgør.
- Beslut dig på forhånd, hvor meget du vil byde på ejendommen.
- Overvær en eller flere auktioner i fogedretten for at danne dig en fornemmelse om forløbet.
Der er flere forhold du skal være opmærksom på, når du køber bolig på tvangsauktion.
Det koster dig ikke noget at byde på en tvangsauktion, men byder du højest og vinder auktionen skal du stille et garantibeløb som typisk består af en bankgaranti eller kontanter. Garantibeløbet fremgår af salgsmaterialet.
Hvis du vinder tvangsauktionen skal du udover budsummen også betale et ”størstebeløb”, der blandt andet består af rekvirentens advokatsalær, eventuelle udestående til forsyningsselskaber m.m. Størstebeløbet vil typisk også fremgå af salgsmaterialet. Dog kan beløbet være steget på selve auktionen.
Samtidig kan der være nogle fordringer på ejendommen som ikke slettes ved auktionens gennemførelse, og som den nye ejer hæfter for.
Selvom du er højestbydende på auktionen, kan den nuværende ejer eller rekvirenten kræve, at der afholdes endnu en auktion. Hvis der ikke opnås et højere bud på 2. auktionen, vil ejendommen gå til den højestbydende på 1. auktionen.
Den største ulempe ved at købe på tvangsauktion er, at der ikke udarbejdes en tilstandsrapport, hvorfor der heller ikke kan tegnes en ejerskifteforsikring, der dækker skader som ikke omtales i en tilstandsrapport. Af den grund er du som køber selv ansvarlig for eventuelle skjulte fejl og mangler som en ejerskifteforsikring ellers ville dække. Ejendommen købes som beset.
Oftest afholdes der kun en enkelt besigtigelse af ejendommen, hvor alle interesserede har adgang til at gennemgå boligen. Til disse besigtigelser er der sjældent meget tid til at kunne gennemgå boligen og dermed kan det være svært at gennemskue boligens reelle tilstand.
Overvejer du at købe bolig på tvangsauktion bør du søge bistand fra både en professionel byggesagkyndig og en advokat med særlig viden om tvangsauktioner.
En advokat kan hjælpe dig med at gennemskue salgsmaterialet og hvor meget du kan komme til at betale ud over budsummen. Advokaten kan også hjælpe dig gennem selve tvangsauktionen, der kan forløbe meget hurtigt.
Artiklen er oprindeligt bragt d. 16-11-2011