Hvad koster et testamente?

Hvad koster et testamente? Skal jeg oprette et notartestamente, eller vidnetestamente? Har jeg overhovedet behov for at oprette et testamente?

Et testamente kan oprettes på to måder. Enten som et notartestamente, hvor testamentet underskrives for notaren i skifteretten og registreres på dit cpr. nr., eller som et vidnetestamente, hvor to uvildige vidner underskriver testamentet samtidig med dig.

Underskrift for notaren er forbundet med en udgift på 300 kr.

Ved notartestamentet sikres det, at testamentet kommer frem, da skifteretten i forbindelse med din død tjekker cpr. registeret for at se om, der er oprettet testamente. En sådan sikkerhed har du ikke ved vidnetestamentet. Derfor anbefaler vi altid, at du så vidt muligt underskriver testamentet for notaren.
Det er væsentligt sværere at få tilsidesat et testamentet med en påstand om, at du ikke var i stand til fornuftsmæssigt at oprette testamente, hvis testamentet er underskrevet for notaren.

Har du ikke mulighed for at komme hen til notaren, er der mulighed for at få en udkørende notarforretning. Det vil sige, at notaren kommer ud til dig.

Hvad koster et testamente?

Hos Ret&Råd Aarhus C ligger prisen på et testamente typisk fra omkring 5.000,00 kr. inkl. moms. Dette inkluderer et møde til drøftelse af dine/jeres forhold, herunder i relation til jeres forsikringer og pensioner, udarbejdelse af udkast til testamente, efterfølgende drøftelse af udkastet samt klargøring af testamentet til underskrift for notar.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.