Sådan skal advokatforbeholdet lyde

Lovgiver har valgt, at du som køber har en fortrydelsesret, hvis du fortryder dit køb, efter du og sælger har skrevet under på købsaftalen. Hvis du vil undgå, at betale 1% af købesummen til køber, skal du dog sørge for at få et advokatforbehold inkluderet i købsaftalen

Når du køber ejerbolig eller andelsbolig er det typisk en af de største økonomiske investeringer, som du foretager dig.

Ud over købsaftalen, modtager du en lang række dokumenter med oplysninger om den bolig, som du ønsker at købe.

Fortrydelsesret

Lovgiver har valgt, at du som køber har en fortrydelsesret, hvis du fortryder dit køb, efter du og sælger har skrevet under på købsaftalen. Der er dog 2 vigtige ting, som gælder for fortrydelsesretten. For det første skal sælger have modtaget meddelelse om din fortrydelse senest 6 hverdage efter købsaftalen er underskrevet af begge parter. For det andet skal du betale 1 % af købesummen til sælger. Koster boligen 3.000.000 kr., skal du således betale 30.000 kr. til sælger i godtgørelse for at blive fri for aftalen.

Derfor anbefaler vi, at du som køber sørger for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen.

Advokatforbeholdet skal lyde:

”Det er en betingelse for købers underskrift, at købers advokat godkender handlen i sin helhed”.

Der kan tilføjes at din advokats eventuelle indsigelser skal være sælger eller ejendomsmægleren i hænde senest 5 hverdage efter købsaftalens underskrift. På den måde har du tid til at få din advokat til at gennemgå alle dokumenterne, og sælger får sikkerhed for, at handlen er endelig og bindende, når fristen i henhold til advokatforbeholdet er udløbet.

Hvis din advokat opdager forhold ved boligen, som du ikke selv har været opmærksom på og som gør at du ikke ønsker at købe boligen, kan din advokat meddele sælgeren eller ejendomsmægleren, at du ikke er bundet af din underskrift. Det gælder ikke kun juridiske forhold, men også dine økonomiske eller personlige forhold. Når du benytter dig af advokatforbeholdet, skal du ikke betale en godtgørelse til sælger.

Derfor er det vigtigt med et advokatforbehold

De fleste ejendomsmæglere sørger for at indsætte et advokatforbehold i købsaftalen. Det er dog din pligt som køber at sørge for, at det er der. Skriver du under på en købsaftale uden et advokatforbehold, kan du ikke senere få det ind i aftalen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at reglerne om fortrydelsesret gælder sideløbende med advokatforbeholdet. Men det koster ikke en godtgørelse til sælger at benytte advokatforbeholdet.

Har du spørgsmål til artiklens forfatter?

Felter med * skal udfyldes.

"*" indikerer påkrævede felter

Name
Tilmeld dig vores nyhedsbreve med juridiske nyheder
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.